foto

ARTIST STATEMENT

Als kind kon Britt van den Boogaard zonder iets of iemand om zich heen op een stoeltje zitten, een beetje rond staren en zag er tevreden uit. Als ze dat nu doet wordt ze direct op haar vingers getikt omdat ze niet in deze wereld lijkt te zijn. In een wereld waar van je verwacht wordt dat je altijd maar ergens mee bezig bent zonder even stil te staan en je gedachtes de vrije loop laat gaan, vergeten we soms om naar binnen te keren en connectie te maken met onszelf.

Geïntrigeerd door natuurkundige fenomenen, geluid en beweging creëert Britt van den Boogaard zintuiglijke installaties. Door middel van zintuiglijke prikkeling en het overlappen van de zintuigen poogt ze de participant in een trance te brengen. Trance wordt niet als tool gebruikt om een ander doel te bereiken maar het bereiken is een trance op zich.

Natuurkundige fenomenen waartoe ze zich aangetrokken voelt bootst ze na in installaties van licht en geluid. Doordat dit met de hand gemaakt wordt spelen tastbaarheid, ambacht en imperfectie een grote rol. Het resulteert in een machine/instrument waarbij de ervaring centraal staat.

CURRICULUM VITAE

Exposities
2018 In Touch TAC Eindhoven
2019 Anywhere But Here Odd Stream Nijmegen

Stage
2014 Illustratie & animatie Lucky Dubz Rotterdam
2015 Film producties Edo & Paul Haarlem
2019 Installatie kunst Mariska de Groot Den Haag

Opleiding
2015 Mediavormgeving MBO Sint Lucas Boxtel
Heden Fotografie/Film HBO AKV st. Joost Breda
2019 Arts & Interaction Minor AKV st. Joost Breda